milagro coffee

milagro coffee

NGENCES GIGA : STEAMBOAT KAMBING DI AU2, SETIA WANGSA

STEAMBOAT
Jom Makan Steamboat. Yum Yum


Korang mesti suka makan steamboat kan?
Boleh bawak family dan kawan-kawan untuk makan sekali ramai-ramai sampai kenyang.
kali ni abam nak share pasal satu restoran steamboat yang mana abam pergi baru-baru ni.
NGENCES GIGA kat AU2.
NGECES GIGA
Empat Menu Utama di Ngeces Giga yang korang WAJIB rasa.

BEBAS SEAFOOD

Sebelum korang teruskan membaca, abam nak sarankan kepada sesiapa yang nak berangan nak makan steamboat seafood, sila tutp post ni sampai kat sini je.
Sebab NGENCES GIGA ini merupakan restoran steamboat yang 100peratus BEBAS SEAFOOD.

Fokus Kepada KAMBING

Macam yang abam tulis kat atas, NGENCES GIGA ni memfokuskan kepada kambing.
Jadi siapa yang suka makan kambing tu bolehlah start planning untuk makan kat sini.

Masa abam pergi tempoh hari, kedai dia memang ramai pengunjung.
siap ada yang sambut birthday lagi.

Gambar ni diambil pada awal-awal pembukaan restoran ni. Nampak tak, kalau baru bukak pun da ramai macam ni ape tah lagi selepas sejam dibuka.

Kat sini ada empat jenis menu kambing yang mana pasti akan menggiurkan tekak dan lidah anda untuk try masakan kat sini iaitu Kambing Papricano, Kambing Garlicano, Kambing Gingeria, Kambing Blackpaper.

Kambing Garlicano

KAMBING PAPRIKANO
Kambing Paprikano

Kambing Gingeria

NGECES GIGA
Kambing Blackpaper

Haaa... Bukan setakat Kambing je, Rusa pun ada
Haaa... nama-nama dia pun da gempak2 kan... Apatah lagi rasanya, ada yang peddas, manis dan hurmmm.. korang rasalah nanti... Apa yang abam nampak sekali datang sekali tu habis kambing-kambing dia. Ni abam tak masuk dapur dia lagi, entah-entah kalau masuk dapur boleh kot nampak staf-staf kitchen dia tak menang tangan nak buat empat jenis menu kambing ni.

ADA DIM SUM JUGAK LAAAA...

Selain tu kat sini jugak ada Dim Sum tau. Dengar cerita Dim Sum Halal ni dari Restoran Kampar Road. Abam pulak memang jenis suka makan Dim Sum. Ape lagi, kambing abam balun, Dim Sum pun abam balun, yang lain macam sayur-sayur ke, nasi ke apa bagai abam memang tak usik dah. kalau dah jumpa dua benda alah ni. Hehehe.

Okay untuk korang yang teringin nak makan kat NGENCES GIGA ni, kat bawah ni abam sertakan detail harga dalam gambar bawah ni...



siapa yang membazir akan dikenakan cas.


Sebelum abam mengundurkan diri sekejap untuk membuta (sebab buat entry ni pukul 12 malam dan keesokkannya kerja) abam nak share sedikit detail restoran ni.

Restoran: NGENCES GIGA
Alamat: No. 21, Jalan 24/56, Setia Wangsa
Kuala Lumpur, Malaysia
Facebook: https://www.facebook.com/RestoranNgences
Instagram: https://www.instagram.com/ngencesgiga
Direction: bit.ly/NgecesGiga

5 comments:

  1. nyummyyy
    bila nak belanja makan kt sini haha?

    ReplyDelete
  2. Nampak menyelerakan sungguh. Tapi jauh sangat nk g. Huhu

    ReplyDelete
  3. Sedapnya is memang best kan makan kat sini ... semua kambing lah ... mbekkkkk

    ReplyDelete

Powered by Blogger.